Tripod turnikeler
Tripod turnikeler, her iki yöne çalışma özelliği gösteren çift ve tek ayaklı, paslanmaz çelikten üretilen, manuel geçiş özelliğine sahip geçiş sistemleridir. Dakikada 25 kişi geçme hızına sahip tripod turnikeler hem iç hem de dış ortamda kullanım özelliğini barındırır. Firmamızın tripod turnikeler için jetonlu, şifreli, kartlı, parmak izi kullanıcılı olarak tercih edeceğiniz tripod turnike hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.
Tripod turnike sistemleri, toplu geçiş noktalarında kullanılan üç kademeli kol sistemine sahiptir. İhtiyaca göre bir taraf giriş yaparken diğer taraftan çıkış yapma imkanına sahip olan double tripod turnike modelleri bulunur. Single tripod turnikeler ise hem giriş hem de çıkış yapılabilen modellerdir.
Tripod turnike çeşitleri nelerdir?
- Jetonlu geçiş sistemleri
- Şifreli kullanıcı tanıma sistemleri
- Kartlı kullanıcı tanıma sistemleri
- Parmak izi kullanıcı tanıma sistemleri
- Yüz tanımalı sistemler
Tripod turnikeler en çok fabrikalar, plazalar, konut projeleri, şirket içi bölüm geçişlerinde, yemekhanelerde, geçiş yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde, iş yerlerinde, tren, hastaneler, spor salonları, dershaneler, okullar, vapur, otobüs geçişlerinde, alışveriş merkezlerinde kullanılmaktadır. Turnike geçiş sistemlerinde sıklıkla tercih edilen, kartlı geçiş ve parmak izi ile geçiş ve şifreli geçişlerdir.
Tripod bel turnikeler, yarım küre göbek ve kolların dahil olduğu dış tarafı tamamen paslanmaz çelikten üretilmiş turnikelerdir. Bu turnikelerin mekanizmasındaki standart sabit kol, manuel düşen kol, tamamı otomatik düşen kol ve motorlu sürüş kolu olmak üzere üç çeşittir.
Tripod turnikeler nasıl çalışır?
Tripod turnike sistemlerinin çalışması oldukça basittir. Kişiler, Geçiş kontrol sisteminden sinyal alarak ya da düğmeye basarak, turnikeden kolaylıkla geçmektedir. Farklı yönlere giriş ise, elektronik olarak kontrol edilmektedir. Tripod turnikelere parmak izi, damar tanıma, yüz tanıma gibi sistemler kolaylıkla uygulanabilir.
Tripod turnike kurulumu nasıl yapılır?
Tripod turnikeler iki bacaklı ve bütün gövde olarak ikiye ayrılır. Turnikenin montajı için montaj kiti, çelik dübel ve somun gereklidir. 12 mm’lik uçlara sahip matkap ile 8 cm’lik derinlik açılır. Çelik dübeller açılan delikler içine yerleştirilir. İçine kimyasal harç sıkılır. Yaklaşık 20 dakika kadar beklendikten sonra dübeller çakılır. Son kontroller yapıldıktan sonra cıvata ve somunlar, turnike ve zemin arasında boşluk kalmayacak şekilde sıkıştırılır. Son olarak enerji bağlantısı yapıldıktan sonra tripod turnike hizmete açılır.